10 populära bakbloggar du måste kolla in 2019

Denna artikel innehåller annonser.

Letar du efter en bakblogg för ett recept eller bara lite inspiration inför nästa bakning? Eller kanske letar du tips och idéer för att starta en egen blogg?

Då har du hittat rätt.

Att dela med sig av recept i bakbloggar har blivit allt mer populärt och inte minst på grund av alla mat- & bakprogram på tv. Kladdkaka, äppelpaj, cupcakes, kanelbullar – nätet fullständigt kryllar av smaskiga recept och inspirationskällor.

I denna artikel har jag sammanställt några av de absolut bästa bakbloggarna du bara måste kolla in – Du kommer garanterat inte kunna hålla dig från att baka!

WORDPRESS GUIDE

/

Starta en egen blogg - steg för steg

Populära bakbloggar

Cake By Mary

En favorit bland bakbloggarna är Cake By Mary som bjuder in till recept på många olika typer av bakverk; både klassiska och mer moderna varianter. Det är inte enkelt att hålla sig från köket när de utomordentligt proffsiga bilderna avlöser varandra.

Cake By Mary

Call Me Cupcake

Call Me Cupcake är en gedigen bakblogg med hela 10 år på nacken. Som namnet antyder har cupcakes varit en betydande roll för bloggen, men innehåller givetvis recept och inspiration för allt inom bakvärlden. Med sina fantastiska foton är detta en bakblogg du inte kan slita dig från!

Call Me Cupcake

Fredriks fika

Bland alla bakbloggar hittar vi guldgruvan Fredriks fika. Bloggen drivs av Fredrik Nylén som knep hem andraplatsen i Hela Sverige bakar 2013 och inspirerades till att börja baka av sin gammelmormor.

Fredriks fika bakbloggar

Fridas bakblogg

Receptkreatör är det ord Frida själv titulerar sig som och på bloggen hittar du hundratals recept på godsaker; från saftiga kanelbullar till småkakor och hemgjord glass. Det märks tydligt hur stor passionen kring bakning är och du kommer spendera många timmar i köket efteråt!

Fridas bakblogg

Lindas bakskola

Lindas bakskola är kanske en av de mest populära bakbloggarna med recept. Med tydliga instruktioner i både text och video blir resultatet nästan garanterat superbra! Utöver detta delar Linda gärna goda råd, tips och fakta kring sina recept.

Lindas bakskola

Lisas smaskiga bak

Här hittar du recept för allt från bröd till tårtor & bakelser. Besök bakbloggen Lisas smaskiga bak för massvis med snygga bilder och smaskiga bakrecept.

Lisas smaskiga bak

My Kitchen Stories

Ska det fikas så ska det fikas ordentligt! – Så uttrycker sig Camilla som driver bakbloggen My Kitchen Stories. Prisbelönad blogg sedan fyra år tillbaka där du inte bara hittar klassiska bakverk så som krämiga cheesecakes utan också ett och annat lite mer hälsosammare alternativ.

My Kitchen Stories

Passion For Baking

Bland alla bakbloggar hittar vi den norsk/engelska Passion For Baking som bland annat blivit utvald till Norges mest älskade blogg. Som om inte detta vore nog har Manuela, som driver bloggen, gett ut flera bakböcker som bland annat finns att köpa på Adlibris.

Passion 4 Baking

Söta saker

Med flera tusen recept på godsaker hittar du garanterat något att baka på bakbloggen Söta saker.

Bakbloggar Söta saker

Tessan bakar

Vi har nu kommit till den sista i listan för populära bakbloggar; Tessa bakar. Med sin blogg vill Therese sprida bakglädje och inspirera andra till att baka. Ledmotivet är att bakning ska vara lugnt och rogivande samt ett verktyg för att få utlopp för sin kreativitet.

Tessan bakar

Jag hoppas att du uppskattade denna lista över 10 populära bakbloggar 2019 och dela gärna i sociala medier eller i din egen blogg. Om du hittade inspiration till att baka något – kommentera nedan!

4 tankar på “10 populära bakbloggar du måste kolla in 2019”

Lämna en kommentar

Copy link
Powered by Social Snap