Gratis bilder till din hemsida eller blogg

8 grymma webbplatser med gratis bilder till din blogg

Denna artikel innehåller annonser.

En bild säger mer än tusen ord.

Detta är anledningen till att de största bloggarna använder bilder för att presentera sitt innehåll och fånga läsarens uppmärksamhet. Väl utvalda bilder tillsammans med bra och ett högkvalitativt innehåll skapar en bra presentation av ditt budskap.

Det finns många bilder tillgängliga på nätet via olika tjänster, exempelvis Google Bilder, men det är viktigt att enbart använda de bilder som du får lov att använda.

Många ställer sig frågan; hur hittar man bra och gratis bilder till en WordPress-blogg?

Denna artikel ger dig svaret på frågan.

Här är 8 tips på webbplatser som erbjuder gratis bilder till din blogg.

Majoriteten av bilderna i nedan tjänster är helt gratis att använda (även i kommersiellt syfte) men enskilda bilder kan avvika. Var därför noga med att alltid kontrollera att bilden du vill använda är gratis. Detta ser du exempelvis om det står ”Free for commercial use” eller om bilden ligger under licensen Creative Commons Zero (CC0).

1. Pixabay

Pixabay har ett stort bibliotek med gratis bilder

En personlig favorit där jag hämtar de flesta bilder till mina blogginlägg.

Pixabay innehar ett stort utbud kategoriserade och taggade bilder. Tillsammans med webbplatsens avancerade sökfunktion kan du enkelt hitta den bild du letar efter. En fiffig funktion är att du kan söka efter bilder utifrån en färg.

2. Pexels

Letar du efter gratis bilder? Spana in Pexels

Pexels är snarlik webbplatsen ovan och erbjuder gratis högupplösta bilder under licensen CC0.

3. Stocksnap

Stocksnap är ett alternativ för bilder på nätet

Alla bilder i Stocksnaps databas är kategoriserade och taggade vilket gör webbplatsen lättnavigerad och sökvänlig. Utöver detta kan du också söka med hjälp av en sökfunktion för att hitta gratis bilder till din blogg.

4. Wikimedia Commons

Wikimedia Commons har ett utbud med bilder, ljudklipp och video

Wikimedia Commons är en del av Wikipedia och har ett stort bibliotek med bilder, filmer, ljudklipp med mera. En stor del av innehållet är helt gratis att använda men en del bilder kan kräva att du hänvisar till dess källa vid användning. Var därför noga med att läsa om licensen för just den bild du tänkt använda.

5. stock.xchng

Stock.xchng är en klassisk webbplats med gratis bilder

Stock.xchng är en välkänd webbplats som länge erbjudit gratis bilder till projekt, hemsidor och bloggar. I och med detta är det inte ovanligt att du ibland stöter på bilder som du sett tidigare på andra hemsidor. Om du däremot nischar din sökning något är stock.xchng en guldgruva och har många proffsiga bilder i sin databas.

Att söka efter bilder är enkelt då alla bilder är kategoriserade och taggade samt sökbara med hjälp av en smart sökfunktion.

6. Unsplash

Använd Unsplash för att hitta fria bilder till din blogg

Unsplash har över 850 000 fria bilder av hög kvalitet i sin databas och delas av fotografer världen över. Med sökfunktionen hittar du enkelt bilder i olika teman och kategorier.

Unsplash finns även som app till iOS och som tillägg till Google Chrome.

7. Skitterphoto

Skitterphoto har ett utbud med ovanliga bilder

I Skitterphotos databas hittar du mer ovanliga bilder eftersom alla bilder delas av webbplatsens egna fotografer. Alla gratis bilder ligger under licensen CC0 och är fria att använda både i kommersiellt och icke-kommersiellt syfte.

8. Gratisography

Gratisography är precis vad det låter som - Gratis bilder

Om du inte hittar den perfekta bilden på någon av ovan webbplatser är Gratisography ytterligare ett alternativ. Här hittar du mängder med bilder i högupplöst format, helt gratis att använda på din blogg eller hemsida.

Har du fler tips på webbplatser som erbjuder gratis bilder? Tipsa gärna med en kommentar nedan!

1 tanke på “8 grymma webbplatser med gratis bilder till din blogg”

Lämna en kommentar

Copy link
Powered by Social Snap